Ronde van Californië pakt een gedwongen sabbatjaar in 2020: “Zware beslissing”

© Photo News

Slecht nieuws voor de fans van Amerikaanse wielerwedstrijden. Volgend jaar zal er namelijk geen Ronde van Californië gereden worden.

Vincent Van Genechten

De rittenkoers wordt traditioneel gehouden in de maand mei en was in 2006 de allereerste UCI-wedstrijd in Noord-Amerika, toen gewonnen door Floyd Landis. Later kroonden onder andere Peter Sagan (die 17 ritzeges telt), Julian Alaphilippe en Egan Bernal zich tot eindwinnaars. Dit jaar was de eindzege voor het Sloveens supertalent Tadej Pogacar.

Maar in 2020 wordt er dus geen Ronde van Californië gereden. “Dit was een zware beslissing om te maken”, klinkt het bij voorzitster Kristin Klein. “De businessprincipes van deze wedstrijd zijn serieus veranderd sinds de lancering veertien jaar geleden. Het is elk jaar moeilijker geworden om de wedstrijd te organiseren. Daarom hebben we onze opties bekeken en we bekijken of we met succes een nieuwe editie kunnen organiseren in 2021.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten