Drie knutseltips om je huis nog snel een griezelig sfeertje mee te geven voor Halloween

© vwh

Op donderdag 31 oktober is het Halloween. Misschien wil je jouw interieur voor de gelegenheid nog een lugubere vibe meegeven? Dan kan snel en goedkoop met spullen die je vast ergens in huis hebt liggen. Drie knutseltips om te proberen, al dan niet met de kinderen.

vwh

Spookjesslinger

In de categorie simpel en snel kan deze tip zeker tellen. Het enige wat je nodig hebt: een rol keukenpapier, zwarte alcoholstift en touw. Draai een velletje keukenpapier in een bolletje en drapeer er een ander overheen, zodat je een soort hoofdje krijgt. Bind het bovenste vel keukenpapier vast met een stuk touw naar keuze. Herhaal zoveel je wil tot je een slinger bekomt met een gewenste lengte. Teken nu gezichtjes op de spookjes met stift en hang op.

Net als pompoentjes

Mandarijntjes in huis? Dan kunnen ze dienst gaan doen als grappige eyecatchers, die bovendien eetbaar zijn. Snijd de bovenkant van een mandarijntje af met een scherp mes. Lepel het vruchtvlees eruit (eet op!). Kerf vervolgens ogen en een mond in de mandarijn. Maak de binnenkant droog met een vel keukenpapier en vul op met… pompoenpitten. Zet de kunstwerkjes op tafel als gezonde snack. Tip: werkt ook met appelsienen. Het wordt een visueel schouwspel als je verschillende groottes mixt.

Makkelijke mummy

Als je nog ergens een blik frisdrank hebt staan én nog een rol toiletpapier op voorraad hebt, ben je halfweg om deze mummy te maken. Plooi het toiletpapier horizontaal doormidden en wikkel een ‘verband’ rond het blik naar keuze. Doe het niet te netjes, maar draai af en toe om voor een nonchalant effect. Maak vast met schilderstape aan het begin en op het einde, zo blijft het papier zitten. De bovenkant van het blik kun je van een extra vel toiletpapier voorzien. Dan heb je nog touw en een vel zwart papier (karton zwart kleuren met stift kan ook) nodig om er oogjes uit te knippen. Wikkel het touw nonchalant rond het toiletpapier en maak vast. Schuif er de twee oogjes tussen en klaar. Etaleer, bijvoorbeeld naast een pompoen aan de voordeur.

LEES OOK