Napoli (met invaller Mertens) verliest na late gelijkmaker terrein op Juventus, Ronaldo is alweer de man

Milik leek de matchwinnaar te worden bij Napoli. Foto: AFP

Napoli heeft voor de tweede speeldag op rij punten laten liggen. De club van Dries Mertens speelde deze midweekspeeldag 2-2 gelijk tegen Atalanta en laat het zo na weer de top drie van de Serie A in te duiken. Leider Juventus telt na tien speeldagen al acht punten voorsprong.

Momentje van rust voor Dries Mertens woensdagavond. De Rode Duivel mocht op de bank beginnen in de partij tegen Atalanta, maar moest na een uur toch invallen bij een 1-1-stand. Met hem op het veld ging Napoli beter draaien en kwam het via Arek Milik weer op voorsprong: 2-1. De Pool leek lang de matchwinnaar te zullen worden, tot Josip Ilicic vlak voor tijd nog gelijkmaakte. Een treffer die heel wat controverse creëerde. Napoli claimde eerder in die fase een strafschopovertreding op Fernando Llorente, maar de ref liet doorspelen. Ook na raadplegen van de VAR. Niet naar de zin van trainer Carlo Ancelotti die met rood de tribunes werd ingestuurd. Door het puntenverlies van Napoli blijft Atalanta - waar Timothy Castagne twintig minuten mocht meedoen - op plek drie staan op vijf punten van leider Juventus en op vier punten van Inter. De ploeg van Romelu Lukaku won dinsdag al met 1-2 bij Brescia, mede dankzij een doelpunt van Big Rom.

Napoli (met invaller Mertens) verliest na late gelijkmaker terrein op Juventus, Ronaldo is alweer de man
Cristiano Ronaldo was de redder van Juventus tegen Genoa. Foto: AFP

Ronaldo trekt Juventus over de streep

Die leider Juventus had bijzonder weinig overschot tegen Genoa. De beslissende 2-1 viel pas in blessuretijd. Cristiano Ronaldo - wie anders - scoorde vanop de stip. Het Cagliari van basisspeler Radja Nainggolan won met 3-2 van Bologna, Jordan Lukaku bleef op de bank bij een zwaar uithalend Lazio: tegen Torino werd het 4-0.

Door Guillaume Maebe