Minder Belgen overwegen elektrische auto te kopen

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

Slechts 25 procent van de Belgen overweegt nog een elektrische wagen te kopen, tegenover 35 procent 2,5 jaar geleden. Dat blijkt uit een studie van consultancybedrijf Roland Berger in 17 landen, waarover L’Echo donderdag bericht. De Belg doet het zo duidelijk slechter dan het gemiddelde.

“Tweeënhalf jaar geleden zei 35 procent van de Belgen dat hij bereid was om een elektrische wagen te kopen, tegenover 25 procent vandaag”, klinkt het bij Roland Berger. De Belg bevindt zich dus duidelijk onder het gemiddelde van 40 procent in de 17 landen die in de studie zijn opgenomen. In 2018 werden 3.700 elektrische wagens ingeschreven in ons land.

Van de 1.074 Belgen die Roland Berger ondervroeg, vindt 60 procent de elektrische auto’s te duur, terwijl 35 procent meent dat er te weinig oplaadinfrastructuur is. Volgens 35 procent is de autonomie van de wagens te laag. België telt slechts 1,4 oplaadstations per 100 kilometer. Ter vergelijking: in Nederland zijn dat er 29,3 per 100 kilometer, in China 8,3.

“Deze industrie zal zichzelf volledig moeten heruitvinden. Alle actoren moeten zich mobiliseren om te zien in welke richting we uitgaan en hoe snel het nodig is om zich aan te passen”, aldus het consultancybedrijf nog.

Door jvh
AANGERADEN