Barcelona-spelers wilden loon laten herzien om Neymar terug naar Camp Nou te halen

© Photo News

De spelersgroep van FC Barcelona was deze zomer bereid hun contracten te laten herzien om zo de club te helpen Neymar opnieuw te contracteren. Dat verklaarde verdediger Gerard Piqué woensdagavond in een interview op radiozender Cadena Ser.

“We hebben aan voorzitter Josep Maria Bartomeu voorgesteld onze contracten te laten herzien, omdat we wisten dat de komst van Neymar mogelijk bemoeilijkt zou worden door de Financial Fair Play”, legde Piqué uit. “We wilden bepaalde premies spreiden over de komende jaren. Zo zouden we niet minder verdienen, maar zouden bepaalde bedragen pas later uitbetaald moeten worden. We wilden dat als spelersgroep doen om de club te steunen. Iedereen was akkoord.”

De transfersoap rond Neymar werd een hele zomer lang breed uitgesmeerd in de media. De Braziliaan wilde PSG, dat in de zomer van 2017 een recordsom van 222 miljoen euro voor de aanvaller neerlegde bij Barcelona, verlaten. Maar er werd geen akkoord gevonden.

Piqué liet in het radio-interview ook nog optekenen dat “Neymar in Parijs in een gouden gevangenis zit”. Op de vraag of een terugkeer de komende jaren nog een optie is, bleef hij op de vlakte. “In het voetbal kan alles gebeuren. Onze deur blijft open.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten