Twintiger aangehouden voor brandstichting in eigen appartement in Oudenaarde

Bron © BELGA

Archiefbeeld. Pas bij het openen van het appartement ontstond een rookontwikkeling. Foto: pdv

Oudenaarde -

Een 23-jarige bewoner van een appartement in Oudenaarde waar woensdagmorgen brand uitbrak, wordt verdacht van opzettelijke brandstichting. De man werd aangehouden door de onderzoeksrechter in Oudenaarde, zo meldt het parket Oost-Vlaanderen.

De hulpdiensten kregen woensdag rond 9.30 uur een melding dat er rook uit een appartementsgebouw kwam in de Jacob Lacopstraat in Oudenaarde. “De politie van zone Vlaamse Ardennen en de brandweer kwamen ter plaatse. De brandweer voerde de nodige bluswerken uit. De schade bleef beperkt tot het appartement zelf en betrof vooral rookschade. Er vielen geen slachtoffers”, zegt het parket.

Er werd een branddeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van de brand te onderzoeken. Uit de eerste bevindingen van de deskundige blijkt dat er aanwijzingen zijn van opzettelijke brandstichting. De bewoner van het appartement, een 23-jarige man, werd opgepakt en voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Oudenaarde. Die liet de man aanhouden op verdenking van opzettelijke brandstichting.