Nieuwe ploegmakker voor Thierry Neuville: wereldkampioen Ott Tänak maakt oversteek naar Hyundai

Bron © BELGA

Foto: AFP

De Est Ott Tänak, kersvers wereldkampioen rally, stapt volgend jaar van Toyota over naar Hyundai. Hij wordt er teamgenoot van Thierry Neuville.

Tänak ondertekende een contract voor twee seizoenen. “Ik ben heel blij te kunnen aankondigen dat ik vanaf 2020 voor Hyundai zal uitkomen”, schrijft Tänak op Twitter. “We hebben een aantal seizoenen felle duels tegen elkaar uitgevochten. Het is altijd een heel competitief team met een heel competitieve wagen geweest. Nu wordt het interessant om de dingen vanaf de andere kant te kunnen bekijken.”

De 32-jarige Tänak en zijn corijder Martin Järveoja verzekerden zich vorig weekend met een tweede plaats in de rally van Catalonië, na Neuville, van een allereerste wereldtitel.

Neuville reageert verheugd op de komst van de Est. “Welkom in het team Ott Tänak! Ik ben heel blij jou aan onze zijde te hebben bij Hyundai”, laat de Belg in een tweet weten.

“Ott voor twee jaar vastleggen is een bewijs van Hyundai’s engagement en ambitie in het WK rally”, stelt teamdirecteur Andrea Adamo. “Ott is een uitzonderlijk talent, dat hebben we allemaal kunnen zien, indrukwekkend snel en consistent op alle terreinen. Hij wordt een echte aanwinst.”

Tänak en Neuville zullen volgend seizoen alle veertien WK-manches afwerken in hun eigen i20 Coupe WRC. De Spanjaard Dani Sordo en de Fransman Sébastien Loeb zullen de derde wagen delen.

  • AANGERADEN
    Meest recent