President Trump verhuist naar Florida: “Ik vind het vreselijk om deze beslissingen te moeten nemen”

Bron © BELGA

Donald en Melania Trump Foto: REUTERS

De Amerikaanse president Donald Trump verhuist officieel van New York naar Palm Beach, Florida. Hij diende in september officiële documenten in waarin hij verklaart dat zijn resort Mar-a-Lago zijn “permanente thuis” is. Ook zijn vrouw Melania deed dat.

Het echtpaar verklaarde ook dat ze woningen hebben in Washington (het Witte Huis) en New Jersey, de site van de Trump National Golf Club. De Trump Tower werd aangegeven als een plaats waar hij vroeger verbleef.

Op de documenten die zijn ingediend bij de rechtbank van West Palm Beach wordt geen reden gegeven voor de verhuis. In tegenstelling tot New York, bestaat er in Florida geen inkomstenbelasting voor de staat. Ook de omzetbelasting is er lager dan in New York.

LEES OOK. ?De afzettingsprocedure van Trump is gestart, maar over de uitkomst bestaat geen enkele twijfel (+)

“Zeer slecht behandeld”

Trump verklaarde dat hij “zeer slecht werd behandeld” door New York. “Ik hou van New York en de inwoners van New York, en dat zal ik altijd doen, maar helaas, ondanks het feit dat ik elk jaar miljoenen dollar aan belastingen betaal, ben ik door de lokale leiders van de stad en staat zeer slecht behandeld”, aldus de president op Twitter. “Ik vind het vreselijk om deze beslissingen te moeten nemen, maar uiteindelijk zal dat het beste zijn voor alle betrokkenen.”

Sinds Trump president werd, is hij niet vaak meer in New York geweest. Volgens NBC News spendeerde de Republikein 99 dagen van zijn presidentschap in Mar-a-Lago, 90 dagen in zijn golfclub in New Jersey en slechts 20 dagen in de Trump Tower.

Onderzoekers in New York proberen Trumps belastingaangiftes te krijgen, maar hij maakte die nooit bekend.

 

 

 

 

bekijk ook

Donald en Melania Trump delen snoep uit voor Halloween aan het Witte Huis

Trump uitgejouwd door tienduizenden fans tijdens baseballwedstrijd: “Lock him up! Lock him up!” 

Trump bevestigt dood van Abu Bakr al-Baghdadi, hoofd van ISIS: “Hij is gestorven als een lafaard”

Door jvh
AANGERADEN