Greta Thunberg en Leonardo DiCaprio hebben elkaar gevonden: “Ze is een leider van deze tijd”

Foto: Instagram/Leonardo DiCaprio

Amerikaans filmacteur Leonardo DiCaprio (44) en Zweeds klimaatactiviste Greta Thunberg (16) hebben elkaar vrijdag ontmoet. De twee spraken met elkaar over hun gedeelde passie: het klimaat. De acteur was diep onder de indruk van de tiener, schrijft hij op Instagram.

Leonardo DiCaprio noemt Greta Thunberg, die het gezicht werd van de jeugdbeweging tegen klimaatverandering, “een leider van deze tijd”.

“Ik hoop dat de boodschap van Greta wereldleiders wakker schudt en dat ze beseffen dat de tijd van inactiviteit voorbij is. Het is door Greta en jonge activisten overal dat ik optimistisch ben over wat de toekomst gaat brengen”, schrijft hij bij twee foto’s van hun onderonsje.

De acteur vond het een eer om de activiste te ontmoeten. “We hebben elkaar beloofd dat we elkaar steunen zodat we hopelijk een betere toekomst voor onze planeet kunnen bewerkstelligen.”

Lees hieronder verder

Greta maakte vorige maand tongen los toen ze fel uithaalde naar wereldleiders op de VN-klimaattop in New York. In een emotionele toespraak beschuldigde ze de leiders van het verraden van haar generatie door de uitstoot van broeikasgassen niet serieus te nemen.

LEES OOK. Greta Thunberg haalt uit op klimaattop: “Jullie hebben mijn dromen gestolen met jullie holle woorden”

bekijk ook

Greta Thunberg haalt uit op klimaattop: “Jullie hebben mijn dromen gestolen met jullie holle woorden”

Greta Thunberg ontmoet Barack Obama

Door nadb
AANGERADEN