Viktor Verhulst doet opvallende oproep in ‘Dancing with the stars’: “Stem niet op mij, ik hoor niet thuis in de finale”

Kelly Pfaff, Julie Vermeire en Jani Kazaltzis gaan naar de finale van het Vier-programma Dancing with the stars.

jdr

In de merkwaardige halve finale van zondagavond tekende Viktor Verhulst, zoon van presentator Gert, al vanaf zijn eerste dans zijn eigen doodvonnis. Niet alleen leverde zijn ‘freestyle’ hem slechts 22 jurypunten op, in het nagesprekje met Kat Kerkhofs stelde hij onomwonden geen finaleplaats te ambiëren. “Ik besef dat anderen stukken beter zijn dan ik. Ik hoor niet thuis in de finale. Ik zal volgende week niet plots op een finalewaardig niveau zitten.” Daarom riep Verhulst het publiek op zijn punten aan de andere kandidaten te geven. Een geste die zo spontaan kwam dat Kat Kerkhofs er even bijna sprakeloos van werd.

Die teneur van afscheid hield Viktor overigens de hele avond aan. Ook bij zijn tweede dans, een rumba, ging hij er zelf van uit dat het zijn laatste optreden was. “Het is een opluchting”, aldus Verhulst. En dat had niet alleen te maken met jurylid Sam Louwyck, die hem “het enige dapper dansende croque monsieur-ijzer ter wereld” noemde.

LEES OOK. Met steun van de jury én de gerechtsdeurwaarder: Viktor Verhulst pareert forse kritiek op zijn prestaties in ‘Dancing with the stars’

Vier tienen

Ondertussen streden Julie en Kelly om de beste jurypunten. Na de eerste dansronde stonden beide dames met evenveel punten aan de leiding, vóór Jani, die een iets mindere samba danste. Ronde twee bracht Kelly licht aan de leiding, maar dé verrassing kwam van Jani: hij slaagde er met zijn vogue zowaar in de jury vier keer een tien te ontfutselen.

Uiteindelijk kreeg het publiek het laatste woord, en dat gaf gevolg aan de oproep van Viktor Verhulst. Hij verliet met de glimlach de danswedstrijd. “Je plan is gelukt”, zei presentator Gert Verhulst tegen zijn zoon.

LEES OOK