KV Mechelen roept eigen fans op om “racisme van enkelingen” niet te tolereren na incident met Charleroi-speler Ilaimaharitra

KV Mechelen heeft maandag met klem de racistische gebaren of opmerking van een van zijn supporters richting Charleroi-speler Marco Ilaimaharitra veroordeeld. Malinwa roept fans op om medesupporters erop aan te spreken. “Het is jammer dat een erg sterke en sfeervolle wedstrijd zo negatief in de actualiteit komt.”

ylm, vml

LEES OOK. Ontroostbare Charleroi-speler klaagt racistische gedrag Malinwa-supporter aan, krijgt geel en is bijgevolg geschorst

Een aangename pot voetbal tussen Mechelen en Charleroi (2-2) eindigde zondagavond Achter de Kazerne in mineur. Ilaimaharitra kreeg racistische opmerkingen naar zijn hoofd van een Mechelse fan, maar toen hij dat aankaartte bij de assistent-scheidsrechter kreeg de Malagassische middenvelder een gele kaart wegens protest. Ilaimaharitra is daardoor geschorst op de volgende speeldag en droop na de match in tranen af.

In afwachting van disciplinaire vervolging door het bondsparket - ref Lardot bevestigde dat hij een verslag zou opstellen, veroordeelt KV Mechelen de gebeurtenissen. “Onze familieclub verbindt supporters en spelers van welke achtergrond dan ook. Onze jeugdwerking is daar een mooi voorbeeld van. En daar zijn we trots op. Daarom veroordelen we elke vorm van discriminatie en racisme”, klinkt het maandag op de clubwebsite.

Het Supportersorgaan van Malinwa vraagt de Mechelse fans om zelf op te treden. “We roepen onze supporters - die alom worden geprezen als één van de beste supporterskernen van België op - om dit gedrag van enkelingen niet te tolereren”, zegt Gert Van Dyck, bestuurslid en voorzitter van het Supportersorgaan. “Spreek hen erop aan of meld het aan de club. Het is jammer dat een erg sterke en sfeervolle wedstrijd tussen twee goede ploegen op deze manier in het nieuws moet komen.”

Ook de Pro League veroordeelt het incident. “De strijd tegen discriminerende spreekkoren is de verantwoordelijkheid van iedereen: supporters, Pro League, clubs, KBVB en alle bevoegde instanties. De Pro League wil zijn volle steun betuigen aan zowel Marco Ilaimaharitra als aan Sporting Charleroi. Racistische uitlatingen hebben geen plaats in onze stadions en rond onze velden”, reageerde CEO Pierre François maandag in een persbericht. .

bekijk ook

Matchverslag KV Mechelen - Charleroi

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten