Persoonlijke kunstcollectie van Marc Jacobs wordt geveild

© Sotheby’s/Victoria Stevens

Modeontwerper Marc Jacobs verkoopt meer dan 150 kunstwerken en designmeubels die hij de voorbije jaren verzamelde en die waren ondergebracht in zijn huis in New York. Ze gaan onder de hamer bij het bekende veilinghuis Sotheby’s.

flb

Sotheby’s heeft bekendgemaakt dat het deze herfst een groot deel van de kunstcollectie van Marc Jacobs zal veilen. Het gaat om meer dan 150 stuks die waren ondergebracht in zijn vier verdiepingen tellende huis in Manhattan dat hij deelt met zijn echtgenoot Char Defrancesco. De twee kochten eerder dit jaar een nieuw huis en dus vliegt alles de deur uit.

Het gaat om moderne werken van grote namen als Ed Ruscha, Urs Fischer, Richard Prince en Andy Warhol, maar ook om kunst van moderne meesters als Francis Picabia en Alberto Giacometti. Naast de vele schilderijen en foto’s gaan bovendien heel wat meubels die hij de voorbije twee decennia bij elkaar verzamelde onder de hamer.

“Ik ben geen Marie Kondo (de Netflix-specialist in opruimen, nvdr.) en het is niet alsof ik plots had besloten dat alles weg moest”, zegt de ontwerper in een reactie. “Het is enkel een logistieke oplossing, want in ons nieuw huis kun je bijna niets aan de muren hangen. Hoe moeilijk het ook is om afscheid te nemen van de werken, het voelde ook alsof het tijd was om opnieuw te beginnen.”

De eerste kunstveiling vindt plaats op 13 november, daarna volgen ook nog twee edities op 14 en 15 november. De verzameling juwelen gaat onder de hamer op 9 december en de meubels op 12 december.

Aangeboden door onze partners