Autoverkoop piekt in oktober

Bron © BELGA

De voorbije maand oktober werden 42.713 nieuwe personenwagens ingeschreven. Dat is een stijging met bijna 16 procent tegenover vorig jaar, en het maakt de voorbije maand de op één na beste oktobermaand ooit voor de autoverkoop in ons land. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer en autofederatie Febiac.

Een echte verklaring voor de goede oktobermaand is er niet meteen, klinkt het bij Febiac. Oktober 2018 was wel barslecht, dus dat verklaart een deel van de stijging.

De eerste tien maanden van het jaar zijn in totaal al 481.962 nieuwe personenwagens ingeschreven. Dat zijn er bijna 2,2 procent minder dan een jaar geleden, maar de autoverkoop blijft op een “hoog niveau”, klinkt het bij Febiac.

Minder goed gaat het bij de verkoop van de bestel- en vrachtwagens. “Vaak een goede barometer voor de conjunctuur”, waarschuwt Febiac-woordvoerder Joost Kaesemans. De verkoop van de lichte bedrijfsvoertuigen daalde in oktober bijna 11 procent. Bij de zware voertuigen tot 16 ton lag het aantal inschrijvingen 15 procent lager, voor de zware voertuigen boven de 16 ton lagen de inschrijvingen meer dan 24 procent lager.

Motorfietsen en scooters zagen het aantal inschrijvingen met 7,5 procent dalen in oktober.

# Belga context ## Related picture(s) [BRITAIN - BREXIT - EU - MANUFACTURING - IN...]

View full context on [BelgaBox]

(belga)