Abonnee worden? Kies je leesformule

05/11/2019 - Economie
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  IMAGEGLOBE

Nieuwe studie: “Volg buikgevoel bij sollicitatie”

Eén op de vier bedienden in België heeft al eens een jobvoorstel aanvaard terwijl hij of zij er een slecht gevoel bij had. Geen goed idee, zo blijkt, want 83 procent zag dat buikgevoel achteraf ook bevestigd.

Ruim een op de vier bedienden (26 procent) geeft aan dat ze al eens een jobvoorstel aanvaard hebben terwijl ze er eigenlijk een slecht gevoel bij hadden of niet helemaal tevreden waren met de arbeidsvoorwaarden. Dat blijkt uit een representatieve bevraging van het gespecialiseerde rekruteringsbureau Robert Half. Dat buikgevoel wordt meestal ook bevestigd: 83 procent van die groep was achteraf inderdaad niet gelukkig op de job. Van hen nam bijna de helft (47 procent) vrij snel ontslag: een op de zes zelfs al binnen het halfjaar.

En dat is niet alleen negatief voor de werknemers zelf. “Ook voor bedrijven kan een verkeerde aanwerving grote gevolgen hebben”, zegt Iris Houtaar van Robert Half. “Het veroorzaakt extra stress en werklast bij collega’s en leidinggevenden, en er zijn ook kosten aan verbonden. De juiste persoon aanwerven is trouwens ook nog maar de eerste stap. Daarna moet ervoor gezorgd worden dat de persoon zich goed kan inwerken in zijn nieuwe job.” (krs)

Nu in het nieuws