Dit N+ artikel is exclusief voor jou als abonnee.

Abonnee worden? Kies je leesformule

05/11/2019 - Binnenland
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Terug naar af voor nieuw VRT-gebouw

De Raad van Bestuur van de VRT heeft beslist om niet door te zetten met de huidige plannen voor een nieuwbouw aan de Reyerslaan. Er zijn te weinig garanties dat dat gebouw binnen het budgettaire plaatje van 150 miljoen euro past.

““Dit budget steunt op zelffinanciering via de verkoop van de gronden en de efficiëntiewinst door een kleiner en zuiniger gebouw neer te zetten. De VRT houdt zich daarbij aan de afspraken die met de Vlaamse regering zijn gemaakt”, klinkt het. De openbare omroep moet besparen van de nieuwe regering en dan is er geen ruimte voor grote avonturen. Vooral discussies over erelonen deed het project wankelen.

De tijdelijke architecten-groep die achter de plannen zit, reageert verrast. “Ook in de laatste besprekingen met de VRT zijn wij tot het uiterste gegaan om het project te doen slagen, maar we hebben niet alles in eigen handen”, klinkt het in een persbericht.

Geen van beide wil er echt veel woorden aan vuil maken, met het oog op mogelijke rechtszaken die uit het hele verhaal kunnen komen. De VRT gaat alleszins zo snel mogelijk bekijken hoe ze een nieuwe aanbesteding kunnen opstellen. Liefst eentje waar niet te veel tijd over gaat en die netjes binnen het uitgetrokken budget blijft.  (agy)