Ella Van Kerkhoven en Heleen Jaques haken geblesseerd af bij de Red Flames

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Spits Ella Van Kerkhoven en verdediger Heleen Jaques moeten door blessures forfait geven voor de kwalificatieduels in en tegen Kroatië (8 november) en in Leuven tegen Litouwen (12 november) voor het EK 2021 in Engeland.

Bondscoach Ives Serneels haalde middenvelder Lenie Onzia als (enige) vervangster bij zijn selectie, zo laat de KBVB dinsdag weten.

De Red Flames begonnen hun EK-parcours foutloos met twee zeges. België opende in september met een vlotte 6-1 zege tegen Kroatië, waarna de Flames eerder deze maand ook de volle buit in Roemenië pakten (0-1). De troepen van Serneels, achttiende van de wereld, trekken op 8 november naar Zapresic voor een nieuwe ontmoeting met Kroatië (FIFA 54). Nadien, op 12 november, zakt Litouwen (FIFA 107) af naar Den Dreef.

De Belgen mogen bij het tweeluik geen misstap maken, want Zwitserland voert groep H aan met negen punten uit drie matchen. De Zwitsers vormen in april volgend jaar de volgende tegenstander van de Belgen. Alleen de poulewinnaar plaatst zich voor het hoofdtoernooi, net als de drie beste tweedes (op negen groepen). De andere tweedes spelen barrages.

In 2017 namen de Flames voor het eerst deel aan het EK. In Nederland sneuvelde België in de groepsfase. Voor het WK van dit jaar in Frankrijk konden de Flames zich niet plaatsen. Zwitserland versperde hen toen de weg in de barrages.

Door Vincent Van Genechten