Opvallend: Tottenham in beroep tegen rode kaart van Son na horrorblessure Gomes

Foto: REUTERS

Tottenham Hotspur gaat in beroep tegen de rode kaart die Son Heung-min kreeg na zijn tackle op Everton-speler André Gomes. De Portugees viel verkeerd, waardoor zijn enkel bleef hangen. Zijn rechterenkel brak bij het incident en de ontroostbare dader Son kreeg - na ingrijpen van de VAR - een rode kaart.

Scheidsrechter Martin Atkinson had de ernst van de situatie in eerste instantie niet goed ingeschat en gaf geel aan de Zuid-Koreaan. Na het ingrijpen van de VAR stond er echter maar één straf op volgens hem: een rode kaart.

LEES OOK. Horrorblessure in de Premier League: voet van André Gomes staat volledig verkeerd, publiek in shock

“De rode kaart voor Son is voor het in gevaar brengen van de veiligheid van de speler. En dat gebeurde door het inzetten van de tackle”, liet de Premier League aan de BBC weten.

Uit de herhalingen lijkt het er echter op dat Gomes zijn blessure opliep ná de tackle van Son en nog voor de botsing met Serge Aurier. Spurs-trainer Mauricio Pochettino meent dan ook dat zijn aanvaller geen enkele intentie had om Gomes te blesseren en vindt juist dat de VAR hem nooit weg had moeten sturen.

“Het is duidelijk dat Son dit nooit zo bedoeld heeft, het probleem dat hieruit voortkwam. Het is ongelofelijk om dan een rode kaart te zien.”

Met Gomes lijkt het gelukkig wat beter te gaan. De Portugees werd maandag succesvol geopereerd aan zijn rechterenkel. De verwachting is dat hij volledig zal herstellen.

Opvallend: Tottenham in beroep tegen rode kaart van Son na horrorblessure Gomes
Foto: EPA-EFE
Door De Telegraaf
AANGERADEN