Met deze merken hebben kopers de grootste emotionele band in 2019

© Shutterstock

Het Amerikaanse marketingbureau MBLM heeft zopas zijn Brand Intimate Study voor 2019 vrijgegeven. Daarin lijst het de merken op waar de kopers de grootste emotionele band mee hebben. Opvallend is dat in de categorie Top Luxury Rankings de sieraden het bijzonder goed doen.

flb

Terwijl zoekmachines zoals Lyst elk kwartaal een ranking maken van welke merken het populairst zijn, kijkt MBLM naar de emotionele band die de klanten hebben met die labels. In 2019 prijken in de categorie luxemerken Rolex, Cartier en Tiffany & Co op plaatsen een, twee en drie. Dat is best opvallend omdat het gaat om drie labels die zich vooral op horloges en sieraden focussen.

De luxe modemerken doen het dit jaar wat minder goed. Zo vind je Chanel maar op een vierde plaats terug. Louis Vuitton, Gucci, Prada en Burberry staan respectievelijk op nummer zes, zeven, acht en tien. “De luxemerken maakten dit jaar een val in onze lijst en dat is best verrassend gezien het gaat om aloude merken die veel prestige en waarde hebben”, zegt Mario Natarelli van MBLM. In de top tien staan verder ook nog de automerken Jaguar en Land Rover.

Disney en Nike

MBLM maakte ook een algemene lijst op en ook eentje die enkel op kleding focust. Die eerste werd aangevoerd door Disney, Apple en Amazon, die tweede door Nike, Victoria’s Secret en Levi’s. Om tot die resultaten te komen werden 6.200 kopers tussen 18 en 64 jaar bevraagd in de VS, Mexico en de Verenigde Arabische Emiraten.

Aangeboden door onze partners

Lees ook