André Greipel stelt pensioen nog een jaartje uit en gaat voor Israel Cycling Academy sprinten

Foto: REUTERS

André Greipel (37) gaat volgend jaar voor Israel Cycling Academy rijden. De Duitse sprinter had vorige maand zijn nog tot 2021 lopende contract bij het Franse Arkea-Samsic laten ontbinden. “Ik ben al helemaal gemotiveerd voor 2020”, zegt de Duitser op Twitter.

De Duitse sprinter André Greipel rijdt volgend seizoen voor Israel Cycling Academy. Dat maakte het team dinsdag bekend. Voor de 37-jarige Greipel betekent het een terugkeer naar het WorldTour-niveau. Israel Cycling Academy nam de licentie van Katsha Alpecin over.

De Duitse ouderdomsdeken moest afgelopen seizoen Arkea-Samsic mee op de kaart zetten, maar bleef in 2019 beneden zijn niveau. Voor zijn Franse werkgever won hij dit jaar welgeteld één keer: een etappe in de Ronde van Burkina Faso. Greipel had nog een contract tot 2021 bij Arkea-Samcic, maar op het verzoek van de renner werd dat vorige maand ontbonden.

“Het was mijn slechtste seizoen ooit, maar ik ben niet iemand die achterom kijkt”, verklaart de Duitse veelwinnaar (156 profzeges). “Ik kijk vooruit en ben volledig gemotiveerd voor 2020. Ik ken mijn capaciteiten en zal er alles aan doen om mijn beste niveau weer te bereiken.”

Bij Israel Cycling Academy wordt “de Gorilla” een ploegmaat van Ben Hermans, Tom Van Asbroeck en wellicht ook Jenthe Biermans.

Door Wim Conings
AANGERADEN