Remco Evenepoel grapt na tweede plaats in Flandrien: “Wout heeft een iets betere sprint dan ik”

Foto: Photo News

Eén schamel puntje kwam Remco Evenepoel dinsdag te kort om Wout van Aert van de zege in de Nieuwsblad Flandrien 2019 te houden. “Ik denk dat Wout een iets betere sprint heeft dan ik. Letterlijk en figuurlijk”, grapte de 19-jarige renner van Deceuninck–Quick-Step.

LEES OOK.Wout van Aert klopt Remco Evenepoel met één punt en is Flandrien 2019, Sofie De Vuyst is Flandrienne

“Ach, het is simpel: als ik Wout op mijn stembrief een plaatsje lager had gezet, was het een gelijke stand. En als hij me een plaatsje hoger had gezet, was het ook van dat”, relativeerde Evenepoel. “Van Aert is hoe dan ook een voorbeeld voor mij. Toen ik nog voetbalde, keek ik ook naar de koers en de crossen. In die wereld was hij een idool voor mij.”

Op de weg komen ze elkaar niet zo veel tegen. “Enkel op het Belgisch kampioenschap tijdrijden, waar hij verdiend won. Toen was ik nog niet op mijn beste niveau, maar hij heeft er iedereen omvergeblazen. Ook vandaag was het Wout of ik. Ik denk dat zijn populariteit uit de cross ook meespeelde, maar ik gun het hem van harte. En eigenlijk ging dat ook zo geweest zijn mocht Philippe deze trofee een vierde keer gewonnen hebben. Het was een logische top drie.”

Geen teleurstelling dus bij Evenepoel, die in zijn debuutjaar maar net naast de Nieuwsblad Flandrien greep. “Ik heb een superseizoen gehad. Het is zot dat ik in mijn neoprofjaar bij de genomineerden ben, en dan maar nipt verlies. Dan mag je niet ontgoocheld zijn, maar moet je net fier zijn. Het is voor mij een bijkomende motivatie naar volgend jaar toe. De Olympische Spelen en het WK worden mijn grote doelen. Daar wil ik iets neerzetten, waardoor niemand volgend jaar nog moet twijfelen bij de verkiezing. (knipoogt) Of dat hoop ik toch”, besloot Evenepoel, die intussen de trainingen hervat heeft. “Er is al twee kilogram af. Donderdag moet ik nog op bezoek op het koninklijk paleis, daarna vlieg ik terug naar Calpe. Ik weet nog niet waar ik het seizoen zal beginnen, maar het zal zeker niet in de Tour Down Under zijn.”

Door Hugo Coorevits
AANGERADEN