Zdenek Stybar maakt zijn veldritprogramma bekend: in deze crossen zal hij aan de start staan

Stybar en de cyclocross: dat levert altijd spektakel op. Foto: BELGA

Zondag maakte de organisatie van de cyclocross in Essen bekend dat Zdenek Stybar opnieuw zijn opwachting maakt in het veld. De Tsjech start zijn veldritprogramma op zaterdag 7 december in de Ethias Cross in Essen. Nu maakte zijn ploeg Deceuninck Quick-Step ook de andere crossen bekend.

De 33-jarige Tsjech duikt ter voorbereiding van zijn tiende wegseizoen bij Deceuninck-Quick-Step weer even het veld in. Tijdens het tussenseizoen zal hij zich klaarstomen tijdens de veldritten in Essen, Zonhoven, Sint-Niklaas, Zolder, Bredene, Loenhout, Diegem en Baal.

Stybar is drievoudig wereldkampioen cyclocross en kan terugblikken op een heel succesvol verleden in het veld. Ook voor aanvang van het voorbije seizoen proefde hij al even van de modder. Met succes, want de wielrenner won onder meer Omloop Het Nieuwsblad en de E3 Harelbeke.

“Ik ben heel blij dat ik weer in het veld kan rijden", reageerde Stybar. "De veldritten passen niet alleen goed in mijn programma, de ambiance is er ook altijd top met een geweldig publiek. Ik heb hetzelfde doel als vorig jaar: me amuseren en me klaarstomen voor het nieuwe seizoen."

AANGERADEN