Koppel dat uit Thaise gevangenis ontsnapte twee dagen later opgepakt

4 november ontsnapte de Amerikaanse drugsdealer Bart Helmus samen met zijn vrouw en een derde persoon op een brutale manier uit een Thaise gevangenis. Het koppel werd daar veroordeeld voor de doodstraf, maar wist voor de executie te ontsnappen. Tijdens hun vlucht kwam het tot een vuurgevecht waarbij een agent gewond raakte. Twee dagen later werd het koppel teruggevonden op 35 km afstand van de grens met Cambodja. Toen ze omringd werden door politie probeerde het koppel nog zelfmoord te plegen uit wanhoopsdaad.

Catherine db

Op 4 november kwam het tot een vuurgevecht wanneer Bart Helmus, zijn vrouw Sirinapha Wisetrit en de Thai Noi Ton Ninte ontsnapte uit een Thaise gevangenis. Op een of andere manier geraakte het koppel in bezit van een pistool waarmee zij zich een weg naar buiten waanden. Tijdens hun vlucht kwam het tot een vuurgevecht in de gevangenis waarbij Bart Helmus een agent neerstak die later in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd gebracht. Ook buiten de gevangenis opende zij nogmaals het vuur naar agenten die hen op de hielen zaten. Het drietal wist alsnog te ontsnappen door een vluchtauto die hen opwachtte aan de gevangenis. Onmiddellijk werd er over heel het land een arrestatiebevel doorgevoerd.

© Newsflare

Twee dagen later werd het koppel gespot op 35 km van de grens met Cambodja. Waarschijnlijk wilden zij op deze manier uit het land geraken. Wanneer de politie de voortvluchtigen omsingelde, probeerden zij uit wanhoopsdaad nog een einde aan hun leven te maken. De vrouw was bij bewustzijn en kon op eigen houtje in de auto stappen, maar Bart Helmus werd bewusteloos teruggevonden met een hoofdwonde. Niet veel verder werd ook hun derde partner Noi Ton Ninte teruggevonden in een veld. Het drietal werd onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht waar zij direct medische zorg zullen krijgen. “Vanaf de voortvluchtigen stabiel en bij bewustzijn zijn, zullen ze worden ondervraagd over hun ontsnapping”, verklaart luitenant-kolonel Hiran Burana. “Ieder die hen heeft geholpen bij hun ontsnapping zal zwaar gestraft worden”, voegt hij daar nog aan toe.

Het koppel werd in de eerste plaats opgepakt wegens drugssmokkel. Wanneer de politie bij hen binnenviel, vonden zij 1kg crystal Meth dat goed is voor een straatwaarde van ongeveer 70.000 euro, een vuurwapen met veel munitie en 6.000 euro cash geld. De politie vermoedt dat zij online drugs aankopen om later zelf door te verkopen. Maar ondertussen is hun veroordeling al opgelopen tot poging tot moord op een politieagent, ontsnapping uit een gevangenis, bedreigen van mensen met een vuurwapen, het illegaal bezitten van een vuurwapen en het dragen en afvuren van een wapen op een openbare plaats zonder reden.

bekijk ook

Amerikaanse drugsdealer ontsnapt op brutale wijze uit Thaise gevangenis

LEES OOK