Valsspelende gamer barst in tranen uit: “Ik mag nooit meer Fortnite spelen”

Foto: YouTube

Een professionele gamer heeft in tranen afscheid genomen van zijn 2 miljoen volgers. De 17-jarige FaZe Jarvis mag nooit meer Fortnite spelen nadat hij betrapt is op valsspelen. “Ik zou het nooit gedaan hebben als ik geweten had dat ik zo zwaar bestraft zou worden”, zegt hij in de zes minuten durende video.

Jarvis Kaye (17) is een professionele gamer die zijn dagen vult met het spelen van Fortnite, maar de Britse tiener zal een andere broodwinning moeten zoeken. Hij werd verbannen en mag de game nooit meer spelen, heeft hij verteld aan zijn 2 miljoen volgers op YouTube. “Het spijt me”, zegt hij in de video.

FaZe Jarvis - zijn naam in de gamingwereld - heeft vals gespeeld en werd daarom verbannen. Hij gebruikte ‘aimbots’, die ervoor zorgen dat je raak schiet zonder al te goed te mikken, in de niet-competitieve variant van het spel. “Nooit in competitief verband”, benadrukt hij. “Dit was een grote fout en het is helemaal mijn schuld. Ik snap niet wat ik gedacht heb. Valsspelen is verschrikkelijk.”

Door gjs