Jill vermoord langs de kant van de weg, terwijl auto’s passeerden: “Zo gewelddadig dat ik niet durfde te kijken”

Kortrijk / Wevelgem -

Jill Himpe (36) uit Wevelgem is wellicht in Aalbeke vermoord, op de Moeskroensesteenweg, vlak aan een houthandel. Dat lijkt het gerecht toch te denken. Passerende automobilisten zagen haar auto er dinsdagochtend langs de kant van de weg staan. Haar ex Ridoan O. was er ook. “Hij stond aan de passagierskant en ging wild tekeer. Hij sloeg op ‘iets’ of probeerde ‘iets’ in de auto te duwen”, zegt een getuige aan onze krant.

De getuige reed door. “Uit angst. Ik durfde zelfs niet op te kijken omdat hij zo gewelddadig was.” Voor de getuige reden nog drie auto’s. Volgens wat we van het gerecht vernamen, zou minstens één iemand de politie gewaarschuwd hebben.

LEES OOK. Automobilisten waren onbewust getuige van moord op Jill (36): “Zag kloeke man heel agressief tekeergaan bij wagen”

Ridoan O., een invoerder van appelsienen die al verschillende veroordelingen opliep voor afpersingen en drugsfeiten, heeft de moord inmiddels bekend bij de onderzoeksrechter. Vermoed wordt dat hij zijn vrouw opgewacht heeft toen ze naar haar werk vertrok. Daarna reed Jill Himpe, wellicht onder bedreiging, naar Aalbeke, waar Ridoan haar met een mes ombracht, langs de kant van de weg. Het lichaam ging hij nadien verstoppen in het huis van haar moeder in Wevelgem. Daar was de vrouw sinds kort ingetrokken nadat het koppel uiteen was gegaan; op vlucht voor haar gewelddadige ex. De auto van Jill liet hij achter op een parking in Deerlijk.

LEES OOK. Dit jaar al 19 vrouwen vermoord door hun (ex-)man in ons land: “Cijfers om koude rillingen van te krijgen” (N+)

“De kranten halen”

De familie van Jill getuigde dinsdag al dat Ridoan O. zijn vrouw al maandenlang bedreigde en stalkte. De politie had hem één keer opgepakt maar meteen daarna weer vrijgelaten, wat de familie totaal niet begrijpt. Hij had al laten verstaan dat hij haar iets zou aandoen “dat de kranten zal halen”. De man kon de scheiding niet verkroppen maar eiste ook geld van zijn schoonfamilie. Vandaag, donderdag, wordt een reconstructie gehouden.

LEES OOK. Ridoan 0. (39) belde na moord op Jill (36) nog naar haar familie: “Sorry. Waarom? Dat zal je nog wel zien” (N+)

Door cds, gsd
AANGERADEN