Abonnee worden? Kies je leesformule

07/11/2019 - TV & Radio
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Dertigers is genomineerd voor een Gouden Roos in de categorie ‘Soap en telenovela’.  © VRT - 2019

Drie VRT-reeksen genomineerd voor Gouden Roos

De VRT-reeksen Dertigers, Instaverliefd én Nachtraven maken kans op een Gouden Roos, een van de meest prestigieuze awards voor amusementsprogramma’s op televisie.

Het populaire Dertigers is genomineerd in de categorie ‘soap en telenovela’ en moet het onder meer opnemen tegen de Britse soap EastEnders. In het voorjaar van 2020 komt het tweede seizoen bij ons op Eén op het scherm. De Instagramreeks Instaverliefd – de eerste fictiereeks in ons land die enkel op Instagram te volgen was – is genomineerd in de categorie ‘social media video series’. Daarvoor zijn ook Carpool karaoke met James Corden en Skam Austin – de Amerikaanse tegenhanger van wtFOCK – genomineerd.

In de categorie ‘kinderen en jeugd’ heeft het Ketnet-programma Nachtraven een nominatie op zak. Daarin worden kinderen op een plek gedropt waar ze normaal ’s nachts nooit zouden komen, om een aantal opdrachten op te lossen. Het eerste seizoen werd ook al genomineerd voor een internationale Emmy Kids Award. De Gouden Roos-awards worden op 1 december in Londen uitgereikt.(eadp)

AANGERADEN
Meest recent