Delfine Persoon gefrustreerd na (erg) vroege dopingcontrole: “Menselijkheid is ver te zoeken”

Foto: BELGA

Boksster Delfine Persoon bereidt zich momenteel volop voor op haar kamp voor een nieuwe wereldtitel, op 11 november in Oostende. Dat ze net nu ‘s ochtends vroeg uit haar bed wordt gelicht voor een dopingcontrole, zorgt voor de nodige frustraties: “Menselijkheid is ver te zoeken bij dit beleid!”

Op 11 november gaat Delfine Persoon op het Boksgala van Oostende voor een nieuwe wereldtitel. Het is de eerste keer dat ze in actie komt na haar ontgoochelende kamp tegen de Amerikaanse Katie Taylor, een kamp die ze op punten verloor na een dubieuze beslissing van de jury. Nu komt ze uit in een lagere gewichtsklasse, de Super Featherweights, en in Oostende zal ze voor een nieuwe wereldtitel boksen tegen de Nigeriaanse Helen Joseph.

Gewicht verliezen én in topvorm geraken is niet evident. En op medewerking van de dopingcontroleurs moet ze daarbij niet rekenen, zo bleek vanochtend vroeg toen ze uit haar bed werd gelicht.

“Zojuist dopingcontrole gehad: om 5u40 als je wil recupereren (lang uitslapen) richting je titelkamp en wanneer je aan het uitdrogen bent voor je kamp!”, zette Persoon op Facebook. “En dan vraagt men soms waarom je ze niet graag ziet komen.”

“Voor mij roept dit wel frustraties op. Het hoort bij de sport, maar de menselijkheid is ver te zoeken bij dit beleid! Het is ook niet mijn eerste controle dit jaar buiten competitie. Het toppunt is dat ik (mijn club) maandag ook zelf zal mogen betalen voor een controle op het WK (1500€)!”

Door vml
  • AANGERADEN
    Meest recent