Verdacht poeder in Denderleeuw onderzocht: “Risico voor besmetting was beperkt”

De brandweer trok hermetische pakken om het goedje te verwijderen. Foto: lvdb

Denderleeuw -

Het verdachte poeder dat woensdagavond in een trein in Denderleeuw werd aangetroffen, was geen antrax. Dat zegt burgemeester van Denderleeuw Jo Fonck (SP.A).

28 pendelaars zaten woensdagavond drie uur vast op de trein in het station van Denderleeuw. Een achtergelaten koffer met een verdacht wit poeder werd opgemerkt door de conducteur. Hij verwittigde om 16.45 uur de hulpdiensten. Een kwartier later werd het antraxalarm afgeroepen en kwamen de bevoegde instanties ter plaatse. Het perron werd afgesloten en de reizigers mochten de trein niet verlaten. De brandweer trok hermetische pakken aan en nam de koffer mee in een speciaal daarvoor voorziene ton. Het labo moest uitsluitsel geven over welke stof het precies gaat.

“Uit een eerste conclusie van het onderzoek blijkt dat het aangetroffen poeder geen antrax is. De getroffen reizigers hun gezondheid is dus zeker niet in gevaar”, reageert burgemeester Jo Fonck (SP.A). “We zullen deze informatie ook aan hen en de betrokken personeelsleden communiceren. Het risico voor besmetting was ook beperkt omdat het poeder afgesloten was in plastieken zakken. Over welke substantie het precies gaat, kan ik nog geen uitsluitsel geven. Dat zal na verloop van tijd duidelijk moeten worden”, aldus Fonck.

Door lvdb
AANGERADEN
Meest recent