Christophe Busch moet onmiddellijk vertrekken bij Kazerne Dossin

Mechelen -

Christophe Busch nam deze week afscheid van de Kazerne Dossin maar zou normaal nog vier maanden aanblijven. Dat gaat niet door, hij moet onmiddellijk weg, besliste de raad van bestuur.

Busch gaf deze week meer uitleg over de reden van zijn vertrek: “Het gaat erom dat mijn ­manoeuvreerruimte beperkt werd op een manier die voor mij niet meer netjes aanvoelde. Ik heb grenzen gesteld, daar is men een paar keer overgegaan. Op een bepaald moment moet je dan een onomkeerbare beslissing nemen, zodat het de organisatie niet verder zou schaden. Dan moet je afronden en iets nieuws zoeken.”

LEES OOK. Directeur Kazerne Dossin stapt op na conflict: te veel aandacht voor de daders, te weinig voor de slachtoffers (+)

Hij had ook een brief geschreven aan de raad van bestuur, waarin hij uitlegt waarom hij niet kon blijven. De bedoeling was wel dat hij de komende maanden in een overgangsperiode zou aanblijven.

Maar het personeel uitte daarover ongenoegen. Gisterenavond vond een bijzondere ondernemingsraad plaats, waarin beslist werd dat Busch onmiddellijk moest vertrekken. Adjunct-directeur Veerle Vanden Daelen zal Busch meteen opvolgen, met volle bevoegdheid.

Sinds 2012 werkte Busch voor de Kazerne Dossin, eerst als operationeel directeur, sinds 2016 als ­algemeen directeur.

Door Wouter Woussen, Bart Brinckman
AANGERADEN
Meest recent