Belgische Voetbalbond presenteert nieuw logo dat op shirts van Rode Duivels komt én gloednieuw Belgian Football Centre

De Belgische Voetbalbond heeft donderdag op een presentatie haar nieuwe “huisstijl” voorgesteld. Daarbij horen nieuwe logo’s voor de Rode Duivels, Red Flames en de supportersfederatie. Meteen werden ook de plannen voor het nieuwe Belgian Football Centre in Tubeke uit de doeken gedaan.

LEES OOK. Nieuwe truitjes van Rode Duivels zijn nog niet te koop, maar Belgische sportwinkel pakt nu al uit met primeur

In 2020 maakt de KBVB een jubileumjaar mee. De voetbalbond bestaat dan 125 jaar. De verhuis van de VAR vanaf het seizoen 2021-2022 naar Tubeke was intussen al bekend, maar het Belgian Football Centre zal een nog grotere rol spelen in de toekomst van het Belgische voetbal, klinkt het in een persbericht. Vanaf maart 2021 krijgen de sportieve activiteiten in Tubeke het gezelschap van het management en de administratie van de voetbalbond. Op de site komen er niet alleen vier nieuwe terreinen bij, maar ook een congrescentrum, nieuwe kleedkamers en een nagelnieuw bondsgebouw. Er worden onder andere een restaurant en tal van sportfaciliteiten zoals een fitnesszaal, een padelterrein, tennisveld en extra voetbalvelden voorzien.

Belgische Voetbalbond presenteert nieuw logo dat op shirts van Rode Duivels komt én gloednieuw <I>Belgian Football Centre</I>
Belgische Voetbalbond presenteert nieuw logo dat op shirts van Rode Duivels komt én gloednieuw <I>Belgian Football Centre</I>

“De KBVB groeide de voorbije 125 jaar uit tot de grootste sportfederatie van het land en de Rode Duivels voeren al meer dan een jaar de wereldranglijst aan. Maar we willen als organisatie verder groeien en een van de toonaangevende federaties zijn tegen 2022. De investeringen in ons Belgian Football Centre in Tubeke zullen daaraan bijdragen”, aldus Peter Bossaert, CEO bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

Nieuwe logo’s

De 125ste verjaardag vormde volgens de voetbalbond de ideale gelegenheid om de ‘branding’ van de bond en van zijn drie andere merken - de Red Devils, de Red Flames en de 1895 Official Belgian Fan Club - te moderniseren. “Het gaat niet om een radicale revolutie, eerder om een evolutie, gezien de drie belangrijkste elementen uit het oude embleem van de Voetbalbond - kroon, krans en Belgische driekleur - werden behouden. De letters KBVB en URBSFA maken in het nieuwe logo plaats voor het internationaler klinkende RBFA (Royal Belgian Football Association). Een zwarte bal vormt links met een strakke, nationale driekleur de letter ‘B’ van België. In de zwarte bal passen ook de nieuwe logo’s van de Rode Duivels, Red Flames en 1895 Official Belgian Fan Club”, klinkt het.

Belgische Voetbalbond presenteert nieuw logo dat op shirts van Rode Duivels komt én gloednieuw <I>Belgian Football Centre</I>
Van oud (onder) naar nieuw (boven). Foto: bla

Fotoboek en festiviteiten in 2020

In aanloop naar de festiviteiten rond 125 jaar Belgische Voetbalbond, lanceert de KBVB de komende maand een fotoboek over het patrimonium en erfgoed van het Belgisch voetbal. In januari zal het gala van de Gouden Schoen bovendien in het teken staan van de 125ste verjaardag van de KBVB. Daarnaast zijn er nog tal van andere activiteiten voorzien zoals onder meer een tentoonstelling, een theatervoorstelling en een legend’s game. Over al die activiteiten zal de voetbalbond de komende maanden meer details communiceren.

Door Vincent Van Genechten