Vier zeehondenpups vrijgelaten in Blankenberge

Bron © BELGA

Foto: credit

Blankenberge -

Donderdag zijn vier zeehondenpups vrijgelaten in Blankenberge. Ze spoelden ziek of uitgeput aan en werden verzorgd in het Sea Life centrum in Blankenberge. Nu zijn ze voldoende op kracht gekomen om terug in zee te gaan.

Na enkele drukke maanden in het opvangcentrum, werden donderdag opnieuw enkele zeehonden vrijgelaten. Drie van de vier dieren gingen meteen op het zeewater af. Een van de zeehondjes bleef een tijd achter voor het uiteindelijk het water inging. Het dier werd midden augustus gespot op het strand van Oostende en woog toen amper tien kilogram. Vandaag weegt de pup een goede 33 kilogram en was hij helemaal klaar om vrijgelaten te worden.

Een van de pups was al eerder opgenomen in een opvangcentrum in Engeland. “Het dier zal het Kanaal overgezwommen zijn en strandde uitgeput aan onze kust”, vertelt dierenverzorger Victor Vienne. Na intensieve verzorging werd het donderdag met een gewicht van 44 kilogram vrijgelaten.

Momenteel verblijven er nog twee zeehonden in het opvangcentrum. “Die dieren wegen nog te weinig om al los te laten. Ze moeten nog wat aansterken”, zei Vienne.

Door jvh
AANGERADEN