Koning Albert en koningin Paola wonen Te Deum bij, prins Laurent en prinses Claire niet

© Photo News

Koning Albert, koningin Paola en prins Lorenz zullen volgende week vrijdag het Te Deum bijwonen in de Kathedraal van Sint-Michiels en Sint-Goedele. Prinses Astrid, prins Laurent en prinses Claire zullen er niet bij zijn, werd donderdag vernomen bij het koninklijk paleis.

jvh

Elk jaar viert België op 15 november Koningsdag, een feest ter ere van de koning. Traditiegetrouw is het koningspaar zelf echter niet aanwezig op de plechtigheden.

Het feest begint in de voormiddag in de Kathedraal van Sint-Michiels en Sint-Goedele in Brussel, waar het Te Deum wordt gezongen. De viering wordt gevolgd door een plechtigheid in het Parlement. Prinses Astrid kan er door een economische missie in China niet bijzijn, waarom prins Laurent en prinses Claire niet aanwezig zijn bij het Te Deum maakte het paleis niet bekend.

Wel is het niet de eerste keer dat prins Laurent en zijn echtgenote het Te Deum niet bijwonen. Vorig jaar was dat wel het geval, maar in 2017 en 2015 bijvoorbeeld niet. In 2014 miste prins Laurent het Te Deum omdat hij een vredesprijs in ontvangst moest nemen in Oostenrijk, voor zijn inzet op het vlak van ecologie.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten