Zit Diagne straks in selectie bij Club Brugge? Ook supporters eisen sanctie

Foto: Simon Mouton

Mbaye Diagne tekende vanmorgen gewoon present voor de training met Club Brugge. Sinds zijn omstreden strafschop in Parijs is er in en rond de club een storm losgebarsten over de excentrieke spits. Na zijn publieke excuses hoopt de Senegalees op een nieuwe kans maar een sanctie lijkt onvermijdelijk. Afwachten of Club Brugge hem opneemt in de selectie voor de topper van zondag op Antwerp (14u30).

Vanmiddag om 14u. geeft Philippe Clement zijn traditionele persconferentie voor de wedstrijd en geeft hij de selectie vrij. Volgens onze informatie zal Diagne daar deze keer niet bij zijn. Hoe erg de trainer dat ook vindt, het zal uiteraard opnieuw gaan over Diagne. Afwachten wat Clement over het heikele thema zal zeggen en of de spits een bijkomende sanctie krijgt.

Een sanctie lijkt onvermijdelijk want zelfs de hondstrouwe fans van Club Brugge lieten hun ongenoegen al blijken. Bij elke baltoets werd hij uitgefloten door de fans na het debacle met de strafschop en ook de kritiek op de sociale media was explosief.

“Hij verdient een sanctie. Zoveel is duidelijk”, aldus Birger Vandendriessche, voorzitter van de toonaangevende sfeergroep The Blues of FC Bruges. “Ik verwacht dat er vanuit Club een duidelijk signaal voor Diagne komt. Clement kennende zal dit niet ongestraft passeren. Waarschijnlijk zullen we hem de komende weken dus niet zien.”

LEES OOK. Diagne verdeelt Brugse spelersgroep: dit gebeurde in de kleedkamer na noodlottige penalty

Zeker omdat Diagne gehuurd wordt en zijn afkoopclausule ongeveer 13 miljoen euro bedraagt, lijkt zijn verhaal bij Club nu al over. Maar compleet afschrijven doet Vandendriessche de Senegalees nog niet. “In onze kern heeft hij een uniek profiel. Tijdens vorige wedstrijden heeft hij al getoond dat hij iets kan. Aan Club om uit te maken of zijn sportieve meerwaarde opweegt tegen zijn extrasportieve fratsen. Er is één voordeel: de volgende thuismatch is pas op 22 november. Zo kan alles wat bezinken.”

Door jve
AANGERADEN
Meest recent