‘The Lion King’ helpt omzet van Disney stijgen, maar winst daalt toch

Bron © BELGA, Box office mojo

Foto: Photo News

Walt Disney heeft afgelopen kwartaal goede zaken gedaan met films als ‘The Lion King’ en ‘Toy Story 4’. Ook de pretparken van het Amerikaanse entertainmentconcern hielpen de resultaten vooruit. Disney presenteerde donderdag een kwartaalbericht dat beter was dan analisten in doorsnee hadden verwacht.

Disneys omzet steeg op jaarbasis met meer dan een derde tot 19,1 miljard dollar. ‘The Lion King’ bracht zo’n 1,65 miljard dollar op, ‘Toy Story 4’ 1,07 miljard. Disney profiteerde ook van de eerder overgenomen entertainmenttak van 21st Century Fox.

De nettowinst uit voorgezette activiteiten bedroeg 785 miljoen dollar. Dat is zo’n twee derde minder dan een jaar eerder in de boeken ging, maar kenners hadden op een grotere winstdaling gerekend.

Disney is de laatste tijd veel geld kwijt aan allerlei investeringen. Zo werd onlangs nog hard gewerkt aan streamingdienst Disney+, die deze maand officieel wordt gelanceerd. Met die dienst wil het concern opboksen tegen het populaire Netflix en bijvoorbeeld Apple TV.

Door adb
AANGERADEN