Advocaat: “Ridoan en Jill waren stiekem nog een koppel”

Kortrijk -

De advocaat van Ridoan O. stelt dat zijn cliënt en slachtoffer nog wel een relatie hadden, zij het stiekem. Het gsm-verkeer tussen O. en Jill Impe moet dat bewijzen, aldus de raadsman. “dit is niét de kroniek van een aangekondigde moord”, klink het.

“Dit was geen kroniek van een aangekondigde moord”, zegt de advocaat. “De twee waren nog altijd zot van elkaar, hoorden elkaar nog alle dagen, spraken nog af. Ze wilden hun relatie een tweede leven inblazen, maar niemand wist dat omdat de families tegen hun relatie waren gekant.” Volgens advocaat zal een uitlezing van hun gsm-toestellen dit bewijzen.

LEES OOK. Familie van vermoorde Jill gaat confrontatie met dader aan: “Ik loop hier puur op wraakgevoelens rond”

Over hoe het ex-koppel daar in Aalbeke terecht is gekomen, lopen de versies uiteen. De familie vermoedt dat Ridoan Jill opwachtte bij de Nachtegaalstraat in Wevelgem, waar de vrouw bij haar moeder verbleef. “Een buurman zag haar iets voor 7 uur nog naar haar auto wandelen. We denken dat hij haar daar al bedreigd heeft”, zegt zus Loïs. Volgens Thomas Vandemeulebroucke, de advocaat van Ridoan, ging het helemaal anders. “Ze hadden afgesproken dat hij haar naar haar werk zou brengen. Ze is eerst naar zijn huis in Marke gereden. Onderweg in de auto kregen ze ruzie en greep hij een scalpel die al in haar wagen lag.”

LEES MEER. Vermoorde Jill (36) werd al maanden bedreigd door haar ex-vriend: “We hebben altijd gevreesd dat het zo zou eindigen”

Door gsd