Winkeldief dankzij cameranetwerk snel opgepakt

Foto: Gil Plaquet

Mechelen / Heffen -

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft via haar cameranetwerk woensdagnamiddag in de winkelstraat Bruul een Roemeense winkeldief opgepakt.

De politie kreeg rond het middaguur op het cameranetwerk in het politiecommissariaat een verdachte man in het vizier. Hij doolde van her naar der en aan voorbijgangers toonde hij een papier. “Uit onze documentatie blijkt dat hij in aanmerking komt voor eerder gepleegde feiten van winkeldiefstallen”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Toen de verdachte korte tijd later uit een handelszaak in de Bruul naar buiten kwam, werd hij door de inspecteurs gecontroleerd. “De 18-jarige man van Roemeense nationaliteit was in het bezit van een rugzak met nieuwe sport- en handschoenen en een partij juwelen waarvoor hij geen aankoopbewijs kon voorleggen”, zegt de hoofdinspecteur.

Onderzoek toonde aan dat de kledij eerder gestolen was uit een kledingzaak, terwijl de juwelen namaak waren en mogelijk afkomstig waren uit een andere winkel. De jonge Roemeen werd voor verder verhoor naar het politiecommissariaat overgebracht en vervolgens ter beschikking gesteld van het parket. Alle goederen werden in beslag genomen om ze terug aan de slachtoffers te bezorgen. (ldn)

AANGERADEN