Nieuwe fractieleider Mechelse socialisten nu ook verkozen als provinciaal voorzitter

Foto: sp.a

Mechelen -

Het gaat snel voor Mechels gemeenteraadslid Thijs Verbeurgt (sp.a). Nadat hij recent Caroline Gennez opvolgde als nieuwe fractieleider, is hij nu ook verkozen als provinciaal voorzitter.

Op het provinciaal congres haalde de ploeg rond Verbeurgt (35) een unanieme meerderheid. Er traden dit keer geen verschillende kandidaten voor het voorzitterschap naar voor, maar wel een team dat gezamenlijk de leiding wil opnemen. “Wie denkt dat één man of vrouw de uitdagingen voor onze partij aankan, vergist zich schromelijk. Enkel in gedeeld leiderschap kunnen we onze partij heropbouwen. Dit is niet de verkiezing van een nieuwe voorzitter, maar de verkiezing van een team voor de toekomst van onze provincie” zegt Verbeurgt.

De kersverse voorzitter uit Mechelen krijgt als ondervoorzitter Fauzaya Tahlaoui uit Antwerpen aan zijn zijde. Gitta Vanpeborgh uit Mortsel, Tomas Sergooris uit Mol en Stephanie Vanden Eede uit Schoten zijn de andere vertegenwoordigers. “Het niveau waar mensen het meeste vertrouwen in hebben is het lokale niveau. Dat niveau moet dan ook alle steun krijgen om opnieuw vooruit te gaan”, stelt Thijs Verbeurgt.

Er zit geen nationale kopstukken in de nieuwe bestuursploeg en dat is een bewuste keuze.

“Ons team bestaat uit mensen die lokaal heel hard aan de kar trekken en die bij de laatste campagne vanop de tweede lijn de partij met vuur verdedigd hebben”, luidt het.

Door Sven Van Haezendonck
AANGERADEN
Meest recent