“Valse taxichauffeur” die Brusselse studente ontvoerde en aanrandde, wordt ook verdacht van drie andere verkrachtingen

De studente loopt school aan de ULB. Foto: rdb

Brussel -

De 44-jarige man die is opgepakt in het onderzoek naar de ontvoering en verkrachting van een ULB-studente, wordt ook verdacht van drie andere feiten van aanranding en verkrachting met geweld en een wapen. Dat meldt het Brusselse parket. Hij werd vrijdagvoormiddag opgepakt in Elsene en werd inmiddels ook formeel aangehouden door de onderzoeksrechter.

De studente, die haar verhaal deed op de Facebookpagina ‘ULB Confessions’, werd zaterdagnacht na een studentendoop opgehaald door de bestuurder van een grijze Citroën. De deed zich voor als een Collecto-bestuurder, een Brusselse taxidienst. De man zou haar hebben meegenomen, ontvoerd en verkracht.

“Ik denk dat de bestuurder, die een MIVB-uniform draagt, van Maghrebijnse origine is en met een grijze Citroën rondrijdt, dronken meisjes opzoekt en zich voordoet als een Collecto- of taxibestuurder”, klonk het in haar getuigenis. Het verhaal werd intussen al meer dan 2.000 keer gedeeld, terwijl een aantal andere mensen in een reactie schrijven dat hen bijna iets gelijkaardigs is overkomen in de buurt van de ULB.

LEES OOK. Aanranding van studente door valse taxibestuurder weekt andere getuigenissen los: “Ik begon te tieren en eiste dat hij me uit de wagen zou laten”

Verdachte opgepakt

Het Brusselse parket opende daarop een onderzoek naar de feiten. Vrijdagochtend werd in Seneffe, nabij La Louvière, een verdachte opgepakt. Het gaat om B. Y., een 44-jarige man die volgens het parket geen gerechtelijk verleden heeft, maar wel verdacht wordt van drie andere aanrandingen en verkrachtingen met geweld en een wapen dit jaar.

Y. zou daarbij telkens hebben gebruikgemaakt van dezelfde werkwijze: hij wachtte studentes op aan een Collecto-standplaats, om hen vervolgens te ontvoeren en aan te randen. “Hij pikte ‘s nachts jonge, vrouwelijke studentes op aan Collecto-punten of andere gelijkaardige locaties en probeerde hen ervan te overtuigen in zijn wagen te stappen”, aldis het parket. “De man werkte niet voor enig taxibedrijf, en heeft geen gerechtelijke antecedenten, behalve voor verkeersmisdrijven.”

De verdachte werd vrijdagnamiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besliste om de man onder aanhoudingsbevel te plaatsen. Het is niet duidelijk of de man bekentenissen heeft afgelegd.

Door adm, jvh
AANGERADEN