Smoorverliefde fietsendief krijgt respijt van rechter

Foto: Dirk Vertommen

Mechelen / Heffen -

Een 35-jarige man uit Rumst, heeft van de rechter een opschorting van straf gekregen. De dertiger liet zich in een zaak van een fietsendiefstal meeslepen door een vrouw op wie hij verliefd was.

Rumstenaar Kurt C. had verzet aangetekend tegen een vonnis dat hem tot een celstraf van zes maanden en een geldboete van 800 euro effectief had veroordeeld.

“Ik ben geen dief”, klonk het. “Ik heb me destijds laten meeslepen door een dame waar ik smoorverliefd op was.” De feiten dateren intussen al van meer dan een jaar geleden. Terwijl de beklaagde op de uitkijk stond, ging een vrouw er vervolgens vandoor met een fiets. Het was na een klacht van het slachtoffer en het bekijken van de camerabeelden dat de politie bij beklaagde C. terecht kwam.

“De feiten worden niet betwist”, zei zijn raadsman. “Alleen willen we benadrukken dat mijn cliënt wat psychologische problemen heeft en hij smoorverliefd was op de vrouw. En dan doe je dingen die niet door de beugel kunnen”.

Aan de rechter werd een opschorting van straf gevraagd. “Om zijn strafblad blanco te houden en zijn toekomst te verzekeren”, besloot de strafpleiter.

De openbare aanklager verzette zich daar niet tegen als daar voorwaarden aan verbonden waren. C. kwam weg met een opschorting met voorwaarden gedurende drie jaar. Als hij de voorwaarden niet naleeft, komt de zaak opnieuw voor de rechtbank.

Door ldn, tdk
AANGERADEN