Dader van dodelijke steekpartij op huwelijk in Laken blijft in de cel

Bron © BELGA

Het slachtoffer, de 19-jarige Dimitri. Foto: rr

Laken -

De 20-jarige man die vorige week vrijdagnacht een 19-jarige jongeman neerstak op een huwelijksfeest in Laken, blijft nog minstens een maand in de cel. Dat heeft de Brusselse raadkamer vrijdag beslist, meldt het Brusselse parket.

De feiten vonden vrijdagnacht plaats aan een feestzaal in de Stapelhuisstraat, waar op dat moment een huwelijksfeest gevierd werden. Zowel het slachtoffer, de 19-jarige Dimitri, als de verdachte, de 20-jarige Mourad, waren aanwezig. Beiden zouden eerder dezelfde dag al een confrontatie gehad hebben, waarbij Mourad de pet van Dimitri zou gestolen hebben.

Toen Dimitri op het trouwfeest daarover verhaal ging halen, kwam het tot een hoogoplopende ruzie, waarbij Mourad zijn tegenstrever verschillende messteken zou hebben toegediend, onder meer in de hals. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar de 19-jarige jongeman kon niet meer gered worden.

De toegesnelde politie verwittigde ook het parket, dat ter plaatse afstapte met een onderzoeksrechter. Al snel kon ook Mourad opgepakt worden. In een eerste verklaring zou die nog voorgehouden hebben dat hij zich enkel verdedigd had tegen de aanval van Dimitri maar verschillende getuigen zouden dat hebben tegengesproken. De 20-jarige man werd zondag door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Door jvh
AANGERADEN