Familiedrama in Vilvoorde: man (25) doodt vader (58) en geeft zichzelf aan

Foto: ddl

Vilvoorde -

Bij een familiedrama in Vilvoorde heeft een 25-jarige man vrijdagnamiddag zijn 58-jarige vader om het leven gebracht. Vervolgens gaf de man, die bij zijn vader woonde, zichzelf aan bij de politie. Het parket van Halle-Vilvoorde en het gerechtelijk labo zijn ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen.

“Deze namiddag heeft een 25-jarige man zichzelf aangegeven bij de politie in Brussel, met de melding dat hij zijn vader had vermoord”, zegt parketwoordvoerder Gilles Blondeau. “De politie is ter plaatse gegaan en heeft het lijk van de 58-jarige man aangetroffen.”

Het gerechtelijk labo van de federale politie en een wetsarts zijn intussen ter plaatse in de Wipstraat voor een sporenonderzoek en een eerste onderzoek van het lijk. De 25-jarige man wordt ook nog verhoord.

“Complete verrassing”

Het parket heeft een gerechtelijk onderzoek geopend voor moord, maar kan voorlopig nog niet meer duidelijkheid verschaffen over de aanleiding of de juiste omstandigheden van de feiten.

Volgens buurtbewoners komt het nieuws als een totale verrassing, en ging het helemaal niet om een probleemgezin. Ook burgemeester Hans Bonte noemt het een “complete verrassing”, en bevestigde dat het gezin niet gekend was bij de politie of sociale diensten.

Familiedrama in Vilvoorde: man (25) doodt vader (58) en geeft zichzelf aan
Foto: ddl
Door ddl, jvh
TOP 10 MEEST GELEZEN