Na drie jaar bijkomend onderzoek gevraagd in zaak van schlagermoord

Slachtoffer Roland Roelens. Foto: gsd

Oostrozebeke -

Drie jaar na de moord op Roland Roelens (66) in Oostrozebeke is het onderzoek nog altijd niet afgesloten. De advocaat van een van de verdachten diende een verzoekschrift in, waardoor de zaak vrijdag door de raadkamer werd uitgesteld.

Wat nog moet worden onderzocht, is niet bekend. Het was Filip De Reuse, advocaat van schilder Pedro B., die vrijdag met het verzoekschrift op de proppen kwam. “Maar ik kan er niets over kwijt”, zegt De Reuse.

De andere advocaten, onder wie Robbie Dewaele die verdachte Melissa T. (23) bijstaat, waren van plan om hun cliënten zo goed mogelijk te verdedigen. Want de raadkamer zou hen vrijdag normaal doorverwijzen naar de Kamer van inbeschuldigingstelling, waardoor hun assisenproces in zicht kwam. Voor Melissa T. en haar moeder Christelle V. (49) is die doorverwijzing een belangrijk moment, want mogelijk belanden ze dan opnieuw in de cel, in afwachting van hun proces.

Melissa, de dochter van de ondertussen overleden hoofdverdachte Nico T. (40), werd vier maanden na de gruwelijke moord op Roland Roelens in 2016 vrijgelaten. Ze bouwde ondertussen een nieuw leven op. Ze is getrouwd, heeft een kindje en vast werk. Voor het hof van een assisen zal een volksjury moeten beslissen over haar medeplichtigheid bij de moord.

Slachtoffer Roland Roelens (66) was goed bevriend met Melissa, zijn buurmeisje in het appartementsgebouw in de Molstenstraat. Ze deelden een passie voor schlagermuziek. Tot haar vader Nico T. op 28 oktober 2016 met een mes naar boven ging, Roelens 50 keer stak en 8.000 euro uit zijn kast stal. Volgens het gerecht waren de toen 20-jarige Melissa, haar moeder Christelle en minderjarige broer A. op de hoogte van de plannen of waren ze er zelf bij.

A., die nu 18 is, moet alvast tot zijn 21ste in een gesloten instelling blijven. Ook schilder Pedro B. uit Pittem riskeert een assisenproces. Het gerecht zegt dat hij de bebloede kledij van zijn vriend Nico heeft verbrand en deelde in de buit. Net als zijn advocaat wilde de man niet reageren.

Door gsd
AANGERADEN