President Trump wil minimumleeftijd voor e-sigaret optrekken van 18 naar 21 jaar

Bron © BELGA

Foto: AP

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag aangekondigd de minimumleeftijd voor het kopen van e-sigaretten te willen optrekken van 18 naar 21 jaar. Een en ander past in een breder plan, om het aantal “vapers” onder jongeren terug te dringen, dat hij “volgende week” zal kenbaar maken.

“Wij zullen een belangrijk initiatief bekendmaken” rond het gebruik van e-sigaretten, zei het staatshoofd tegenover journalisten. “Wij moeten ons in het bijzonder bekommeren om onze kinderen, dus zullen wij een limietleeftijd van ongeveer 21 jaar stellen”.

Maar tegelijk gaf hij ook aan bezorgd te zijn omtrent de impact die te zware restricties zouden kunnen hebben voor deze bloeiende industrie. Zijn regering zou dus ook kunnen terugkomen op haar in september bekendgemaakt plan om de gearomatiseerde e-sigaret gewoon te verbieden.

De sector ligt onder vuur in verband met een epidemie van longziektes door het gebruik van e-sigaretten. Er is sprake van meer dan 2.000 zieken, van wie er 39 overleden zijn.

Door jvh