Politie doet onderzoek naar verkrachting van dementerende vrouw in rusthuis

Foto: Street View

Brugge -

De politie is een onderzoek gestart naar de verkrachting van een bejaarde bewoonster in woon-zorgcentrum De Zeventorentjes in Assebroek bij Brugge. Mogelijk is de dader een bezoeker van het rusthuis, of een medebewoner. De politie onderzoekt alvast camerabeelden.

Een verkrachtingszaak in een bejaardentehuis. De Brugse speurders zijn bezig met een niet-alledaags onderzoek. In woonzorgcentrum De Zeventorentjes in de Sint-Lucaslaan in Assebroek, een deelgemeente van Brugge, werd namelijk een bejaarde bewoonster verkracht. De directie aarzelde niet en waarschuwde de politie. Zij zijn nu op zoek naar de dader en richten hun pijlen daarmee op bezoekers of medebewoners van het rusthuis.

“Tijd nodig”

Het onderzoek is volop aan de gang. Al is het niet duidelijk of er ook al mensen ondervraagd werden. “Wij kunnen bevestigen dat er een onderzoek loopt naar de verkrachting van een bejaarde”, zegt Lien Depoorter, woordvoerster van de lokale politiezone Brugge. “Dat onderzoek is in handen van onze recherche, afdeling zedenfeiten. Maar omdat het onderzoek pas gestart is en nog loopt, kunnen we daar niet verder over uitweiden.”

De melding kwam eerder deze week bij de politie binnen. Het was de directie van het woonzorgcentrum die aangifte deed. Het slachtoffer is volgens onze informatie een beginnend dementerende vrouw die wel vaak heldere momenten heeft. Het is niet duidelijk of zij zich van veel kwaad bewust was of is. Over de precieze omstandigheden heerst nog heel wat onduidelijkheid. Even werd gevreesd voor een tweede slachtoffer, maar gynaecologisch onderzoek wees uit dat daar geen sprake van was.

Bij Mintus, de zorgvereniging waar het woonzorgcentrum onder valt, willen ze over het onderzoek of de feiten niets kwijt. “Ik ben er wel van op de hoogte gebracht. En wij hebben de familie van het slachtoffer en de medewerkers dan ook gewaarschuwd en verder begeleid”, zegt voorzitter Pablo Annys. “Voor de rest kan ik alleen zeggen dat het onderzoek in handen van het parket is. En dat wij geloven dat zij dit tot op het bot zullen onderzoeken. Al zal dat wellicht wel wat tijd in beslag nemen.”

Bij het parket bevestigen ze het onderzoek. Maar ook daar kunnen ze er niet dieper op ingaan. “De aangifte is nog behoorlijk recent. Wij zijn op de hoogte, maar zullen niet communiceren”, klinkt het.

De speurders gaan er voorlopig van uit dat de dader niet tussen de personeelsleden van het woonzorgcentrum gezocht moet worden. Volgens de verklaringen van de vrouw zou hij namelijk geen verplegingskleding gedragen hebben. Mogelijk gaat het dus om een medebewoner of een bezoeker van het rusthuis. Dat is namelijk vrij toegankelijk. Daarom werden ondertussen ook al camerabeelden opgevraagd om na te gaan wie allemaal binnen is gekomen.

Door tlg
AANGERADEN
Meest recent