Abonnee worden? Kies je leesformule

09/11/2019 - Binnenland
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

  

Borlée geëvacueerd na trektocht door Himalaya

Belgisch medaillewinnaar Jonathan Borlée is met een helikopter geëvacueerd na een zware trektocht nabij de Mount Everest. Borlée was samen met de Belgian Tornados, de estafetteploeg op de 400 meter, aan een zware 13-daagse klimtocht doorheen de Himalaya bezig, onder meer ten voordele van SOS Kinderdorpen. Ook zijn broer Kevin – die op zijn Instagramprofiel verschillende foto’s zette – ging de uitdaging aan.

Maar bij de trektocht liep Jonathan een verkoudheid op, die hem in de uitdagende omstandigheden van het Nepalese hooggebergte steeds meer parten speelde. Uiteindelijk is dan beslist om hem per helikopter naar de hoofdstad Kathmandu te evacueren, om daar op krachten te komen, nadat hij tijdens één van de laatste trektochten onwel werd en zuurstof nodig had.

De zware beklimming, waarbij onder meer tot aan het 5.364 meter hoge base camp van de Mount Everest werd geklommen, was al niet zonder slag of stoot verlopen. De Australische ex-wielrenster Rochelle Gilmore die hen vergezelde, liep op grote hoogte een infectie op haar longen op, waardoor ze in allerijl naar het ziekenhuis moest worden gebracht. (wer)

AANGERADEN
Meest recent