CLUBNIEUWS. Een reden om te lachen bij Club Brugge, goed nieuws over Steven Defour

Foto: Photo News

Anderlecht begon de vijftiende speeldag met een overwinning tegen Zulte Waregem. De andere eersteklassers komen zaterdag en zondag in actie. Hoog tijd voor uw dagelijkse dosis clubnieuws!

AA GENT. Thorup: “Ik verwacht Genk opnieuw met vijf achterin”

Na de stunt in Wolfsburg wacht AA Gent zondag gewoon een nieuwe topaffiche in eigen land. Op bezoek bij landskampioen RC Genk wil Jess Thorup de goede lijn doortrekken. “Dat Felice Mazzu onder druk staat, is jammer, maar ik kan daar geen rekening mee houden”, zegt de Gentse coach. “Volgens mij gaat Genk wel weer met vijf achterin spelen, net als in Liverpool. Dat maakte hen compacter en schonk hen ook vertrouwen.”

Met Paul Onuachu kijkt Thorup een speler in de ogen die hij nog coachte bij FC Midtjylland. “We noemden hem geregeld Bambi on Ice, hij is nog geen afgewerkt product”, aldus de Deense coach. “Maar hij is wel een echt talent, hij komt er wel.” Op sportief vlak zit aanvoerder Vadis Odjidja een dag schorsing uit. (gma)

ANTWERP. Defour staat weer op het oefenveld

Steven Defour onderging donderdag een controle aan de hamstrings. Zijn blessure herstelt goed. Gisteren verscheen de ex-Rode Duivel onder een deugddoend herfstzonnetje opnieuw op het oefenveld, waar hij aan zijn conditie werkte. De topper tegen Club Brugge komt nog te vroeg. Een comeback in de inhaalmatch tegen AA Gent op donderdag 21 november is wel een optie.

Ook Borges (voet) hervatte intussen het loopwerk. Binnen een week kan de Braziliaan normaal gezien weer aansluiten bij de groep. Quirynen (enkel) staat enkele weken aan de kant, Opare (knie) wordt klaargestoomd richting de winterstage. Pius (eveneens knie) is nog enkele maanden uit roulatie. (dige)

CERCLE BRUGGE. Storck kiest meteen Vitinho

Na een maandenlange afwezigheid hernam Victor Da Silva Vitinho nog maar pas de training, maar coach Bernd Storck neemt hem al meteen in de selectie op. Wordt de Braziliaan op korte termijn de nieuwe rechtsachter? Voor De Belder is het nog wachten, Bongiovanni, Coulibaly en Peeters blijven out. De rol van Omeonga lijkt uitgespeeld. De Ivoriaan Dabila is weg met de U23 van zijn land. (kv)

CLUB BRUGGE. Mata opnieuw beschikbaar

Men zou haast vergeten dat Club Brugge nu zondag een topper op Antwerp speelt. “Opnieuw een mooie uitdaging, want we hebben er al sinds 2003 niet meer gewonnen”, aldus Clement. Mogelijk kan hij opnieuw een beroep doen op Clinton Mata. De verdediger is zo goed hersteld van een hamstringblessure die hij opliep tegen Standard.

“Hij trainde deels mee”, bevestigde Clement. Mogelijk zit hij dus al in de (brede) kern. De kans dat hij net voor de interlandbreak al meteen gaat starten, lijkt weliswaar klein. Zeker nu de jonge Kossounou bewees dat hij prima uit de voeten kan op die positie, is een terugkeer van Mata niet hoogdringend. (jve)

KV KORTRIJK. Vanderhaeghe: “Vechten voor elke grasspriet”

KVK-coach Yves Vanderhaeghe wees op het belang van een goede prestatie tegen Waasland-Beveren. “Deze match is cruciaal. We moeten de koe bij de horens vatten en klinisch afstand nemen van hen. We willen voor onszelf een positie creëren waarin we opnieuw ademruimte hebben. Tegen Eupen was het ook zo belangrijk, maar toen misten we grinta. Het is geen gebrek aan motivatie, maar mijn spelers denken dat ze alles mooi voetballend kunnen oplossen. We kunnen inderdaad goed voetballen, maar we zijn Barcelona niet. Mentaliteit en realisme zijn superbelangrijk. Ik heb te weinig jongens die voor elke grasspriet vechten.” Al betekent dat niet dat de coach geen mooi en overtuigend voetbal meer wil brengen. “Tegen STVV en Zulte Waregem was het écht goed. We zijn dringend op zoek naar zo’n referentiematch. Hopelijk zijn we dan weer vertrokken.” (gco)

KV Mechelen schrijft obligatieleningen uit voor fans

KV Mechelen heeft op de clubwebsite zijn beleidsplan ‘KVM2025’ gelanceerd. Het plan zet de organisatorische en financiële krijtlijnen uit van de manier waarop de club in de komende vijf jaar wil uitgroeien tot een stabiele eersteklasser met een stadioncapaciteit van 18.000 à 19.000 en een werkingsbudget van tussen de 20 en 25 miljoen euro. Het huidige budget bedraagt 14,4 miljoen euro.

Buiten de klassieke financieringsmiddelen (sponsors en grote investeerders) wil KV ook de supporters de kans geven om de investeren in de toekomst van hun club. Via obligatieleningen kunnen zij vanaf vandaag mee de bouw van de laatste nieuwe tribune en een nieuw jeugdcomplex helpen financieren. De obligatieleningen hebben een minimale inschrijvingswaarde van 1.000 euro, een looptijd van 7 jaar én een rentevoet van 4,25 procent. Meer info op de website van KV Mechelen. (thst)

KV OOSTENDE. Capon out, Tanghevoor het eerst in selectie

Capon blijft vanavond aan de kant thuis tegen Moeskroen. De verdediger kampt met een lichte spierblessure en zit niet in de selectie. Aangezien de interlandbreak nadert, wordt hem de nodige tijd gegeven om te herstellen en neemt KV Oostende geen risico’s. Palaversa en D’Haese revalideren verder en zijn normaal gezien over twee weken terug speelklaar. De jonge verdediger Anton Tanghe zit voor het eerst in de selectie. Neto, Ndenbe en Rajsel werden niet geselecteerd. (jve)

WAASLAND-BEVEREN. Foulon opgeroepen voor Belgische U21

Trainer Arnauld Mercier kan geen beroep doen op de geschorste Andreas Wiegel en de geblesseerden Kobayashi, Heymans, Agyepong en Asomani. Linksachter Daam Foulon werd door Johan Walem opgeroepen voor de EK-kwalificatiematch van de Belgische U21 in en tegen Duitsland. (whb)

Door voetbalredactie
  • Meer voetbal