Bayern-goalgetter Robert Lewandowski is nog maar eens kritisch: “Het is onmogelijk dat één speler alles doet”

Bron © De Telegraaf

Foto: AFP

Robert Lewandowski scoort dit seizoen, alweer, aan de lopende band maar mist spelers bij Bayern München die hun mond opendoen op het veld.

De Pool benoemt dat probleem als een van de oorzaken waarom de Duitse club zo matig presteert dit seizoen. De Beierse club zette deze week trainer Niko Kovac aan de kant.

“Een as die alleen uit doelman Manuel Neuer en spits Lewandowski bestaat, is te weinig. Er moet in elke linie een leider zijn, ook in de verdediging en op het middenveld. Het is onmogelijk dat één speler alles doet ”, aldus de 31-jarige Lewandowski, dit seizoen al 14 keer trefzeker in de Bundesliga en in het verleden al verschillende malen kritisch was voor het transferbeleid van Bayern.

‘Lewy’ ziet graag dat jonge spelers meer van zich laten horen. “Die zijn natuurlijk wat terughoudend en sommigen hebben een probleem met de taal, maar ik weet dat twee tot drie maanden in een land verblijven genoeg moet zijn om aanwijzingen te kunnen geven”, aldus de topspits.

Volgens Lewandowski is de jeugd van tegenwoordig bang om zich te uiten. “Angst, maar misschien hebben ze ook geen zin. De huidige jonge generatie communiceert via internet en belt minder. Het is een andere cultuur.”

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN
Meest recent