Tienermoeder dumpt pasgeboren baby aan de kant van de weg: kindje verscheurd door roedel zwerfhonden

Bron © The Central News Agency

Foto: Shutterstock

Taiwan is in de ban van de gruwelijke dood van een pasgeboren baby. Een jonge moeder (19) dumpte samen met haar vriend hun pasgeboren baby aan de kant van de weg, vlak na de bevalling. Maar dat liep verschrikkelijk af. Het kindje werd verscheurd door een roedel zwerfhonden.

Het waren enkele agenten die het lijkje ontdekten in de stad Kaohsiung. Zij waren immers allang op zoek naar de jonge tienermoeder en haar vriend, die al een maand voor hun familie en de hulpdiensten gevlucht waren.

Het was meteen duidelijk waarom ze niet gevonden wilden worden. Samen met haar vriend was de tienermoeder - met de schuilnaam Xiao Mei - na de bevalling op de fiets naar een afgelegen plek gereden. Daar had ze het kindje in een plastic zak geduwd en in hoog gras achter gelaten. Ze hoopte naar eigen zeggen dat hij zo uit het zicht van wilde dieren zou blijven en dat de baby een natuurlijke dood zou sterven.

Maar niets was minder waar, zo noteerden de gerechtsdokters in het autopsieverslag. Het kind kwam om het leven door verschillende hondenbeten. Volgens de experts zou de baby nog een tijdje geleefd hebben tijdens de aanval. Dat meldt The Central News Agency, een persbureau van de Taiwanese overheid.

Zware neerwaartse spiraal

Volgens de eerste berichtgeving had de jonge moeder al een tijdje psychische problemen. Haar nieuwe relatie met de jongeman die ze online leerde kennen, leek haar even soelaas te bieden, maar de ongewenste zwangerschap bracht haar razendsnel in een neerwaartse spiraal. Toen daar nog financiële problemen bijkwamen, was de geboorte van de baby een dieptepunt.

De jonge vrouw gaf meteen toe dat ze “de baby weggooide op de dag dat hij geboren werd” en is dan ook gearresteerd. Ook de vader van het kind moet zich verantwoorden. Ze krijgen professionele psychische hulp. Ook het ministerie van Sociale Zaken is een onderzoek gestart, nadat talloze inwoners in Taiwan oproepen tot een zware straf, omdat ze internering een te milde straf vinden.

Door mrra
AANGERADEN
Meest recent