FOTO-VIDEO. Snelle en muzikale editie van de 4 Uren Run & Bike

Lochristi - Vier uur rondjes lopen van 600 meter. Wie het ooit deed, weet het: het is in het slothalfuurtje de meters en vooral de seconden aftellen. Want elke bocht en elk hobbeltje op je pad kan je pijn doen. Veel pijn. Respect dus voor iedereen die de 4 Uren Run & Bike uitliep. Want het was weer een topeditie, dat vond ook Dirk Everaert, die met zijn team voor een perfecte organisatie zorgde. En jawel, een van de teams van Bart Gunst spurtte zich probleemloos naar winst met 120 rondjes of 72 kilometer. De koers hard maken, heet dat in wielertermen.

Nieuw(s) en zeer gesmaakt was het optreden van de Youth Band van "Willen is Kunnen", die een miniconcert verzorgde langs het parcours. 'Laat de zon in je hart', 'Skyfall' - een trage mag wel tussendoor - 'Funkytown' en vooral 'The Final Countdown': het waren nummers die de adrenaline in de hallen van Floréac, op het lastigste en meest eenzame loopstuk, de hoogte injoegen. Bands en bandjes langs een loopparcours zijn niet nieuw, maar ze zijn altijd welkom en populair. Recreatieve lopers houden er wel eens halt, of doen er een dansje, of maken er meteen een selfie. Gezien op zaterdagmiddag in Floréac. De vier uren durende dj-set mocht dan weer wat minder hard geweest zijn. Lopers staan natuurlijk niet stil met hun oren aan de boxen en het mag af en toe wat opzwepend zijn, maar wat minder decibels had het nog leuk gemaakt, niet in het minst voor de toeschouwers die er ook bij een hapje en een drankje ten voordele van het goede doel kwamen socializen.

Dirk Everaert was een tevreden organisator. "Afgeklokt op vijftig teams, waaronder veertig volwassenenteams en tien jeugdteams is mooi. Het blijft al enkele jaren constant, op een paar na", klonk het. "Er zijn er altijd een paar die afhaken, maar even bizar is dat er op een evenement dat het toch bijna twee decennia uithoudt nog altijd nieuwkomers te zien zijn. Dat stelt ons wel gerust." De editie-op-rollen klokte opnieuw af op vier teams, ook al een constante, al waren er in de spinningedities van enkele jaren geleden wel een paar meer. Daar zaten toen ook een paar straffe 'vrouwenclubjes' tussen, herinneren we ons. Het verlengd weekend van 11 november was volgens Dirk Everaert ook wel een reden waarom er niet echt records werden gevestigd qua deelnemersveld.

Kwaliteit was er dan weer in overvloed. We zegden het al eerder: niemand geeft het toe, maar er zitten een aantal teams gebrand op eeuwige glorie met winst in de 4 Uren Run & Bike. En dit jaar moest je niet echt Madame Soleil zijn om al vrij vlug te kunnen zien wie recht naar het podium liep: een van de mannenploegen van Bart Gunst, voor Fietsclub Admiraal Loopt en IMPULSief. Bij de jeugd wordt het podium bevolkt door Dynamo Boys, de Turboslakken en Leerlingen GBS 1. Rije Rudy Rije fietste 229 km bij elkaar op de rollen, ook niet mis. De integrale uitslag van deze editie vindt u achteraan onze fotoreeks. 

Klik en kijk naar hoe Lochristi zich opnieuw uit de naad liep voor 11.11.11 en voor het tweede goede doel Luein. Harmonie tussen eindeloos lopen en live-muziek, daar kan u dan weer van genieten in ons videofilmpje.

Door Geert Herman
AANGERADEN