Niet Lukaku maar ploegmaat schiet Inter op magistrale wijze naar de leiding in Italië

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

Inter, met Romelu Lukaku de hele wedstrijd tussen de lijnen, is met enige moeite voorbij Hellas Verona geraakt. Dankzij de 2-1 komt de ploeg van Antonio Conte voorlopig op de eerste plaats met 31 punten in de Italiaanse competitie. Juventus telt er 29 en ontvangt zondag AC Milan.

Na een helft voetballen zag het er wel slecht uit voor de thuisploeg. Een penaltydoelpunt van Valerio Verre bracht Verona op 0-1 na 19 minuten voetballen. Inter probeerde te reageren en was er met een schot van Lukaku heel dichtbij. Ook de bal van Lazaro ging niet binnen, al was de VAR nodig om uitsluitsel de brengen.

In de tweede helft lukte het Inter wel. Een voorzet van Valentino Lazaro werd van dichtbij binnen gekopt door Matias Vecino (65.). Een gelijkspel was niet genoeg voor de Nerazzurri en in de 82e minuut zorgde Nicolo Barella met een mooie krul voor de bevrijding (zie onder).

 

 

Niet Lukaku maar ploegmaat schiet Inter op magistrale wijze naar de leiding in Italië
Foto: AP


Mertens kan met Napoli tegen Genoa al voor vierde wedstrijd op rij niet winnen
 

Napoli is zaterdag op de twaalfde speeldag van de Italiaanse Serie A blijven steken op een 0-0 gelijkspel thuis tegen Genoa. Dries Mertens speelde de hele wedstrijd, maar kon al voor de vierde wedstrijd op rij niet winnen.

Na gelijke spelen tegen SPAL en Atalanta en een nederlaag tegen AS Roma, geraakten Mertens en co zaterdag ook niet voorbij nummer zeventien Genoa. Napoli is zelf pas zevende na twaalf wedstrijd, met de volle twaalf punten minder dan leider Inter.

De positie van coach Carlo Ancelotti wordt nu kritiek. Eerder deze week raakte al bekend dat de 60-jarige Italiaan op de wip zat door de povere resultaten, maar ook door de slechte sfeer in de spelersgroep. Mertens en co weigerden na de Champions League-wedstrijd tegen Salzburg naar een trainingskamp af te zakken, en vertrokken prompt huiswaarts.
 

Meer voetbal