Keukenbrand vernielt bovenverdieping van Restaurant Rotam

Lochristi - Zaterdagmiddag brak brand uit in de keuken van Restaurant Rotam op de Antwerpse Steenweg 129, net voorbij vishandel C-Food. Een deel van de bovenverdieping werd vernield. Eigenaar Tunahan Demir hoopt dat zijn zaak ondanks de aanzienlijke schade binnen enkele weken opnieuw open kan gaan.

“Het was net voor de middagshift, we waren bezig met de voorbereiding en er waren nog geen klanten in de zaak aanwezig”, vertelt Tunahan zondagnamiddag bij het monsteren van de schade. “Bij het opstarten van de barbecue in de keuken ging het mis met een ontbrekende filter in de afzuiginstallatie. Iets wat we niet wisten van de vorige eigenaar", klonk het. "De olie die gebruikt werd, vatte onmiddellijk vuur dat snel oversloeg op de bovenverdieping van het gebouw. De brandweer diende het dak deels open te hakken om de brand te bestrijden."

Restaurant Rotam was nog maar acht maanden in Lochristi aanwezig, nadat voorganger Poer Voe er de deuren sloot. In een container werd zondagnamiddag al een deel van de inboedel en heel wat isolatie van de bovenverdieping verzameld. Ook het dak werd met zeildoek afgeschermd. “Dinsdag komt een expert de oorzaak en de schade van de brand bekijken”, vertelt Demir. “Nadien gaan we aan de slag met de herstelling. We hopen over een tweetal weken opnieuw te kunnen opengaan.”

Door Geert Herman
AANGERADEN